Anasayfa » Sosyal Medya Nedir

Sosyal Medya Nedir

by hobitavsiye

Sosyal medya internet tabanlı bir iletişim ağı ve aynı zamanda dijital bir araçtır. Dünyada 4,5 milyardan fazla sosyal medya kullanıcısı vardır. Sosyal medya platformları, kullanıcıların sohbet etmesine, bilgi paylaşmasına ve web içeriği oluşturmasına olanak tanır. Bu platformlara bloglar, mikrobloglar, fotoğraf ve video paylaşım siteleri, podcast’ler ve daha fazlası dahildir.

Güncel verilere göre Facebook, Instagram, Twitter, YouTube ve Tik Tok en büyük sosyal medya ağları arasında yer almaktadır. Sosyal medya bilgiye hızlı erişim imkânı sunmasıyla kullanıcılara birçok fayda sağlamaktadır. Teknolojik dönüşümler ve ilerlemeler ile yeni işlevler edinmiş, farklı sanal paylaşım ağlarını kapsar hâle gelmiştir.

Sosyal medya çok çeşitli web sitelerini ve uygulamaları kapsar. Pek çok farklı türde web sitesini ve uygulamayı kapsadığından yerine göre bu araçların işlevi de değişmektedir. Örneğin Twitter bağlantıları ve yazılı mesajları paylaşma konusunda daha aktiftir. Instagram ve Tik Tok ise fotoğraf ve video paylaşımını optimize etmek için oluşturulmuştur.

Sosyal medya günümüzde hem bireysel hem kurumsal olarak kullanılabilmektedir. Kişisel düzeyde sosyal çevreyle iletişim kurulmasına, yeni şeyler öğrenilmesine, ilgi alanlarının geliştirilmesine ve eğlenceye olanak tanır. Profesyonel düzeyde ise sektördeki diğer profesyonellerle bağ kurmak ve ağ genişletmek amacıyla kullanılabilir. Şirket düzeyinde sosyal medya, hedef kitlenizle sohbet etmenizi, müşteri geri bildirimi almanızı ve markanızı yükseltmenizi sağlar.

Sosyal medya sanal kişi ve topluluklar arasındaki bilgi paylaşımı ve dolaşımı açısından önemli bir yere sahiptir. Sosyal medyanın temel işlevlerinden bazılarını şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Geniş kitlelere ulaşmak.
  • Sosyal ilişkiler inşa etmek.
  • Sosyal çevre ile bağlantı halinde kalmak.
  • Gündeme dair gelişmeleri takip etmek.
  • Orijinal içerik üretmek.
  • Marka oluşturmak.
  • İşletmeleri büyütmek.

Sosyal Medya Nasıl Kullanılır?

Kullanıcılar, web tabanlı yazılım ve uygulamalar vasıtasıyla bilgisayar, akıllı telefon veya tabletlerini kullanarak sosyal medyayla etkileşime girmektedir. Birçok sosyal medya sitesinin kullanımı ad, e-posta adresi ve diğer gerekli bilgiler aracılığıyla kullanıcı profili oluşturulmasıyla başlar. Profil oluşturulduktan sonra kullanıcılar içerik oluşturabilir ve paylaşabilir.  Yani bu profiller kullanıcı tarafından oluşturulan kişiselleştirilmiş içeriğe sahip olurlar.

Sosyal medya kullanıcıları, içerik oluşturmanın yanı sıra başka kullanıcıların oluşturduğu içerikleri de takip edebilir. Ayrıca sosyal ağlarda etkileşime girmek istediği insanları bulabilir ve bağlantı kurabilir. Sosyal medya türüne bağlı olarak bir kullanıcı başka bir kullanıcıyı takip edebilir veya arkadaş olarak ekleyebilir. Başka bir kullanıcının sayfasına abone olarak etkileşime girilen sosyal medya platformları da mevcuttur.

KAYNAK : Soru Yanıt

Related Posts

Leave a Comment